Reforma del Centre d’Oncologia Integrativa Imohe, ubicat dins de l’Hospital Quirón

Publicat per el 9/12/2016. Categoría: Reformes completes

A través de la nostra companya d’equip Betina Soler ens va arribar un projecte molt ambiciós per crear els boxes de visites del Centre d’Oncologia Integrativa Imohe ubicat dins de l’Hospital Quirón.

Ens van proposar dos espais poc aprofitats per triar-ne el que ens permetés projectar les instal·lacions amb les comoditats que ens demanaven. De seguida ens vam posar d’acord en quin era el millor, en vam prendre les mides i el vam fotografiar per engegar el projecte.

El marge de temps era molt curt i a tocar de l’agost. Per altra banda, calia fer el mínim soroll, ja que l’hospital havia de continuar funcionant amb normalitat.

Van ser uns dies de treball molt intensos recopilant idees i pensant els colors i les textures òptims. Es tractava d’aconseguir que els pacients estiguessin el més còmodes possible sense tenir tanta consciència de la malaltia.

Vam folrar les parets existents amb plaques de guix (Pladur®) deixant a sota tot el cablejat elèctric. Els divisoris dels boxes es van fer amb vidres dobles de 8+8 mm. amb càmera d’insonorització i glaçats fins als dos metres d’alçada per donar intimitat als espais i sense perdre llum. Vam triar colors molt neutres per transmetre sensació de pau i tranquil·litat.

Pel terra vam triar un parquet continu de llates amples i llargues per dotar l’espai d’amplitud. En aquest mateix sentit, vam dissenyar les portes fins al sostre. Tenint en compte l’alçada, una part era fixa per evitar que fossin massa pesants.

L’espai compta amb una petita recepció on una infermera dóna hores i ajuda els pacients a aclarir els dubtes que puguin tenir relacionats amb la medicació. Vam incorporar a la consulta un divan per atendre el pacient d’una forma més distesa. Aquest divan compta amb un disseny que, en cas de necessitat, permet desplaçar-lo per fer exploracions. A més, vam incloure un espai amb una taula rodona on seure a parlar amb els familiars.

La resta de taules són giratòries, fet que permet que l’especialista estigui més proper i no hi hagi una barrera entre ell i el pacient.

Vam tenir en compte els sistemes de calefacció i aire condicionat existents per afegir els necessaris a cada espai. Tots els materials son ignífugs i antiàcars seguint la normativa de l’Hospital Quirón.

Tot plegat va ser possible gràcies al nostre equip de professionals seriosos i resolutius.